Europa er høysetet for historie

Her til lands mimrer vi om alt fra Harald Hårfagre til den første gangen vi fant olje på norsk jord. Utenfor de norske landegrenser finnes det derimot mer imponerende historier. Alt fra vikingene på den Islandske øya til filosofene helt nede i sør ved Hellas, vitner om hvilket høysete for historie som Europa faktisk er.

Det var her den franske revolusjonen skulle inntre, engelskmennen skulle starte andre verdenskrig, og mange andre definerende øyeblikk skulle forekomme. Drar en til hjertet av Europa, så vil det være by etter by som byr på spennende historie. Kanskje kan kanalene i Venezia, Mozarts gamle låter i Salzburg eller simpelthen en skikkelig Oktoberfest i Munchen friste? Historiene er mange, men her gjelder det bare at du er med på å oppleve den! Gjør deg klar til en reise gjennom Europa på godt og vondt.

Reis raskt og enkelt

Det som er så enestående med Europa er hvor korte distansene fra land til land er. Der for eksempel Midtøsten og Asia byr på minst like mange spennende historier, så er faktum at en her må reise ganske så langt fra punkt til punkt. I Europa så blir det mest av alt buss eller tog rett inn i neste land. For eksempel kan du reise over-nevnte distanse fra Venezia til Salzburg og deretter Munchen bare i løpet av et par dager! Det blir derimot nok av gåing i byene, og da kan det lønne seg med for eksempel et par gode vagabond sko slik at du føler deg komfortabel. Ingenting er verre enn å bruke feil sko når en er på tur. Derfor er det kjekt med sko som er komfortable og av høy kvalitet, men som samtidig ser bra ut og gir deg den selvtilliten du fortjener.

Hva venter du egentlig på?

Europa er for dine føtter, og historien bare venter på at du skal oppleve den om og om igjen. Den går ingen steder, men allikevel må du reise før det blir for sent. Kanskje er du forut det å stifte din egen familie, og da gjelder det å få reist før de altfor store forpliktelsene kommer inn. Det kan også hende at du er forbi stadiet med familie, og den dag i dag kun fungerer som besteforelder. Da gjelder det å komme seg ut av godstolen og leve mens du ennå har helsa i behold. Det å oppleve historie er noe alle bør unne seg, og dersom en har muligheten, så bør en ta fatt på dette snarest mulig. Det finnes mange muligheter der ute, men det er viktig å gjøre god research, slik at du finner de beste alternativene og ser de aller viktigste historiene!