Noe som er sikkert, det er at våre interiørvaner har endret seg massivt gjennom historien. Hvorfor er dette tilfelle? Det er noe av det vi skal prøve å svare på i denne artikkelen.

Historiske øyeblikk

Det er flere historiske perioder som har hatt mye å si for hvordan vi ser på verden, som for eksempel den franske revolusjonen. Mye av grunnen til at den franske revolusjonen fortsatt er relevant er mye grunnet det politiske, men også grunnet hvor mye kunst som har blitt laget for å beskrive den franske revolusjonen. Det finnes mange som velger malerier som beskriver den franske revolusjonen som en del av deres interiør. Dette gjelder også for historiske begivenheter som når Norge fikk stemmerett.

Når man ser på gamle malerier, så ser man også at moten var helt annerledes. Dette henger også ofte sammen med interiøret.

Moderne tider

Etterhvert som tiden har gått, har vi blitt mer opptatt av enkle løsninger. Når man før snekret og lagde sine egne møbler og interiør har vi nå mye enklere (og kanskje mer praktiske) løsninger. Det er lett å gå ut og finne seg møbler man liker i en prisklasse man har råd til. Ettersom historien har utviklet seg har også ulike land og verdensdeler delt kunnskap, slik at man kun bruker de aller beste teknikkene på å lage møbler.

Mange av oss i Norge liker å pusse opp relativt ofte. Det er derfor mange av oss velger Familietapeter.no, fordi det er lett å gjennomføre og lett å endre på. Det som er spennende å tenke på, er at tapeter pleide å være ganske eksklusivt og noe som overklassen brukte mye penger på. Dermed kan du se at historien virkelig har endret seg. Interiørvanene våre har blitt mer allmenne. Det er rett og slett sånn at tapet har blitt billigere å produsere og det har blitt enklere å tapetsere. Dette gjør at det er tilgjengelig for alle. Noen vil si at dette er negativt, men vi er 100 % sikker på at dette er noe vi liker. Hvorfor skal ikke alle ha tilgang på noe så fantastisk som tapet?

Inspirasjon fra eldre tider

Det som også er så spennende med tapet er at man fortsatt kan få en gammeldags følelse inn i hjemmet vårt, hvis vi ønsker det selvsagt. Mange i disse moderne tider forbinder tapet med 70-tallets fargerike og psykedeliske mønster. Dette er det mange som har et elsk/hat forhold til. Heldigvis lever vi i et fritt land og vi kan velge selv hvilke typer tapet vi ønsker på veggene våre. Vi kan late som vi lever på 70-tallet interiørmessig og kose oss med det!

Tapet gir oss muligheten på en enkel måte å formulere oss på en kunstnerisk måte. Det å ha ulike tapet i ulike rom gjør også atmosfæren en helt annen. Kanskje det er på tide å sjekke ut utvalget på tapet og rett og slett kjøpe noe?